Prinç kaynağı sonrası parça kendi hâlinde soğumaya bırakılır ve keski ile dekapanartıkları temizlenir.
Oksigaz kaynağında kaynak dikişinin sonunda akma ve çökmeleri engellemek için üflecin açısı büyütülür.
Çinkonun buharlaşmasını engellemek için pirinç kaynaklarında üfleç % 30 - 50 oksitleyici alev (oksijen fazla) olarak ayarlanır.
Çinko kaynaklarında asetileni fazla alev kullanılır.
Çinkonun buharlaşma derecesi 906 ºC’ dir.
Pirinç kaynaklarında kullanılan teller, kaynak yapımı sırasında buharlaşan çinkoyu telafi edecek şekilde çinko içeren teller olmalıdır.
Pirinç kaynağında kullanılan dekapanlar pirincin ergime derecesinden en az 50 ºC düşük sıcaklıkta eriyen tozlar olmalıdır.
Pirinç içindeki bakır oranı azaldıkça sıcak ve soğuk dövülme yeteneği azalır.
Pirinç içindeki çinko oranı arttıkça gerecin ergime derecesi düşer.
Bakırın çinko ile yapmış olduğu alaşıma pirinç denir.
Kaynak telleri kaynatılacak metalin özelliklerini içermelidir.
Kaynatılan metalin ergime derecesinden 50 ºC daha yüksek sıcaklıkta ergiyen dekapanlar seçilmelidir.
Asetileni fazla alev ile bakır kaynağı yapılırsa bakırın hidrojen hastalığı ortaya çıkar.
Ham bakır % 98 saflıkta olup içinde çok az kurşun, demir ve çinko bulunur.
Bakırın açık havada uzun süre kalması sonucunda yüzeyinde yeşil ve mavi renkli oksit tabakası oluşur.
Bakır 450 - 650 ºC’ye kadar ısıtıp suya sokulunca sertleşir.
Aşağıdakilerden hangisi kapiler etkinin oluşması için gerekli lehimleme aralığıdır?
Sert lehimleme yönteminin günümüzde yaygın olarak kullanılmasının nedeni aşağıdakilerden hangisi değildir?
İş parçalarını ergitmeden 400-600 °C aralığında yapılan birleştirme türü aşağıdakilerden hangisidir?
Aşağıdakilerden hangileri lehim alaşımını oluşturan metallerdir?