İlk insanın ortaya çıkışından günümüze kadar geçen sürede ekonomik faaliyetlerin oldukça değişim gösterdiği ve çeşitlendiği görülür.
Bu durumun temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
Besin ihtiyaçlarını avcılık yaparak sağlayan, kaya oyuklarını ve mağaraları barınak olarak kullanan göçebe olan ilk insanlar hangi çağda yaşamışlardır?
Aşağıdakilerden hangisi Paleolitik Çağ’ın özelliklerinden değildir?
Aşağıda Tarih öncesi çağlarda gerçekleşen bazı olaylar verilmiştir. I. Hayvanların evcilleştirilmesi II. Ateşten ısınma amacıyla yararlanılması III. Doğal kaynaklarından yiyecek elde edilmeye başlanması Yukarıda verilen olaylarının kronolojik sırası aşağıdakilerden hangisidir?
Aşağıda tarih öncesi çağların ekonomik yapılarıyla ilgili bazı özellikler verilmiştir. I. Kaba Taş Çağı - Önce toplayıcık-avcılık sonra avcılık-toplayıcılık II. Yontma Taş Çağı - Göçebe tarım III. Yeni Taş Çağı - Çiftçilik ve hayvancılık IV. Maden Çağı - Ticaret Buna göre, Tarih öncesi çağlardan hangisi ya da hangilerinde ekonomik yapıları yanlış verilmiştir?
Yerleşik hayatın benimsendiği ve insan hayatında köklü değişikliklerin başladığı dönemdir. Bu dönemin en önemli özelliği insanın tüketicilikten üreticiliğe geçmesidir.
Göçebeliğin sona ererek yerleşik hayatın başladığı çağ aşağıdakilerden hangisidir?
İnsanın ilk ortaya çıktığı zamanlarda doğa insanı yönlendiriyordu. Fakat zamanla bu durum tersine dönerek insan doğayı kontrolü altına almaya başlamıştır.
Buna göre, aşağıdakilerden hangisinin insanın doğayı kontrolü altına almaya başladığının ilk göstergesi olduğu söylenebilir?
İnsanların toplayıcılık ve avcılığı bırakıp tarımsal faaliyetlere başlaması aşağıdakilerden hangisinin göstergesidir?
İlk Çağ ekonomilerindeki ekonomik genişlemenin en önemli kaynağı aşağıdakilerden hangisidir?
Birincil ekonomik faaliyetleri ve bundan elde ettiği ürünleri çok az olmasına rağmen ikincil, üçüncül ve diğer ekonomik faaliyetleri çok fazla gelişmiş ülke aşağıdakilerden hangisidir?
Aşağıda verilenlerden hangisi ikincil ekonomik faaliyetlerin özellikleri arasında gösterilemez?
Birincil ekonomik faaliyetlerin modern olmayan yöntemlerle yapıldığı bir ülkede aşağıdakilerden hangisinin oluşması beklenmez?
Aşağıdakilerden hangisi bir ülke ekonomisinde ikincil ekonomik faaliyetlerin büyük önem taşıdığına kanıt olarak gösterilemez?
Bir ülkenin ihracatında ham madde ve yarı işlenmiş maddeler ilk sırayı alırken ithalatında ise sanayi ürünleri ilk sırayı alıyorsa bu ülke için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Herhangi bir ülkenin gelişmişlik düzeyi hakkında aşağıdakilerden hangisi kesin bir bilgi vermez?
Aşağıdakilerden hangisi az gelişmiş ülkeler ile gelişmiş ülkeleri birbirlerinden ayıran bir ölçüt değildir?
Biyoteknoloji, insan, hayvan ve bitki hücrelerinin fonksiyonlarını anlamak ve değiştirmek amacıyla uygulanan çeşitli teknikleri ve işlemleri tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Canlıların iyileştirilmesi ya da endüstriyel kullanımına yönelik ürünler geliştirilmesini, modern teknolojinin doğa bilimlerine uygulanmasını kapsar. Ülkelerin gelişmişlik düzeyleri göz önüne alındığında aşağıdaki ülkelerden hangisinin biyoteknoloji alanında diğerlerinden daha ileri olduğu söylenebilir?
Aşağıdakilerden hangisi gelişmiş ülkelerin özelliklerinden biri değildir?
Dünyadaki bütün ekosistemlerin canlı ve cansız türleri bulunmaktadır.
I.Bitki II.Sıcaklık III.Mikroorganizma IV.Karbondioksit V.Mantarlar (Ayrıştırıcılar)
Buna göre, yukarıda verilenlerden hangileri, ekosistemleri oluşturan canlı çevre unsurları arasında yer almaz?
- Sıcaklığın yıl boyunca yüksek olduğu tropikal kuşakta yaygındır. - Genel bitki türü uzun boylu otlardan oluşur. - Aslan, zebra, zürafa gibi iri vücutlu hayvanlar yaygındır.
Yukarıdaki bazı özellikleri verilen biyom, aşağıdakilerden hangisi olabilir?