Bakanlığın rehber eğitimi için düzenlediği, bölgesel bazda yapılan uygulama gezileri her bölge için en az ...... takvim günü olmalıdır.
Bakanlığın rehber eğitimi için düzenlediği, ülke bazında yapılan yurt içi uygulama gezileri en az ....... takvim günü olmalıdır.
Çalışma kartında ve ruhsatnamesinde belirtilen ülke genelinde çalışma hak ve yetkisine sahip olan rehberlere ............... denir.
Çalışma kartı ve ruhsatnamesinde belirtilen coğrafi bölge veya bölgelerde çalışma hak ve yetkisine sahip olan rehberlere ............... denir.
Ülkesel veya bölgesel turist rehberliği sertifika programları Bakanlık denetiminde ............... tarafından düzenlenir.
Aşağıdakilerden hangisi, turist rehberinin sahip olması gereken kişilik özelliklerinden biri değildir?
Aşağıdakilerden hangisi, turizm sektöründe rehberlik yapılan alanlardan değildir?
Aşağıdakilerden hangisi, turda görevli personellerden biri değildir?
6326 Yasa gereği tüm turist rehberlerinin kayıt olması gereken kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?
Aşağıdakilerden hangisi, turist rehberinin sahip olması gereken mesleki özelliklerinden değildir?
Dünya Turist Rehberliği Birlikleri Federasyonunun kısaltması aşağıdakilerden hangisidir?
Türkiye turist rehberleri birliği kısaltması aşağıdakilerden hangisidir?
Aşağıdakilerden hangisi, profesyonel turist rehberinin görevlerinden değildir?
Yazılı tarihin ilk turist rehberleri, aşağıdakilerden hangisidir?
MÖ 5. yüzyılda Anadolu’da yaşamış olan ve ilk rehberlerden kabul edilen tarihçi aşağıdakilerden hangisidir?
1920’li yıllarda kurulan ve ilk adı Türkiye Seyyahın Cemiyeti olan kurumun günümüzdeki adı aşağıdakilerden hangisidir?
Aşağıdakilerden hangisi, profesyonel turist rehberliği kanunudur?
Aşağıdakilerden hangisi, ülkemiz sınırları içerisinde rehberlik yapabilir?
Aşağıdakilerden hangisi, turist rehberliği kurslarına katılabilmek için gerekli şartlar arasında sayılamaz?
Aşağıdakilerden hangisi, turizmde rehberlere ihtiyaç duyulmasının sebeplerinden değildir?