Köpük kullanımın en etkili olduğu yangın sınıfı A sınıfı yangınlardır.
Elektrik yangınlarına su ile müdahale edilebilir.
ABC tozlu yangın söndürme cihazı katı, sıvı ve gaz sınıfı yangınlarda kullanılabilir.
Su oranının çok az hava oranının çok fazla olduğu köpük düşük genleşmeli (ağır) köpüktür.
Orta genleşmeli (orta) köpük en iyi sentetik esaslı deterjandan elde edilir.
Katı yanıcılar yandıklarında alev ve kor oluşabilir.
Sıvıların akmaya karsı gösterdiği dirence vizkozite denir.
Saf bir madde içine başka bir madde karıştırılırsa maddenin saflığı değişmez.
Katı buza ısı verilmesine bağlı hâl değiştirirken sıcaklık artar.
Kristal katılar, atomların veya iyonların düzenli düzenlenmesi nedeniyle kesin ve düzenli geometriye sahiptir.
Hidrojen sülfür tahriş ve tahrip edici zehirli gazlardandır.
Alüminyum, lityum, magnezyum, titanyum, potasyum ve kalsiyum gibi yanabilen hafif metallerin oluşturduğu yangın sınıfı d sınıfı yangınlardır.
Dinamit ve TNT patlamaları detonasyona örnektir.
Demirin paslanması kendi kendine yanma çeşitlerindendir.
Havadaki oksijen oranı yaklaşık %21`dir.
Söndürme işlemi yaparken -78ºC`ye kadar soğumaya yapıp çıkan gazın %25`i kuru buza döndüren söndürme madde ............... dir.
Söndürme prensiplerinden havayı kesme yöntemi ..............., ...............ve ............... teknikleriyle uygulanır.
6 kg kuru kuru kimyevi tozun içinde tüpün içindeki yangın söndürme maddesini dışarı çıkarmak için itici ............... bulunur.
Köpüğün oluşumu ............... ile olur.
Kontrol dışına çıkan yanmalar sonucu oluşan yangınların durdurulması için yapılan müdahale işlemine ............... denir.