Paketler açıldığında her derinin emiş genliği farklı olduğundan deriler kalınlıklarına, renk farklılıklarına ve gözeneklerine göre ayrılır. Buna asorti denir.
Gömleklerde çeşitli şekillerde (kumaş ve model özelliğine göre) çalışılan kapama payı tekniğine gömlek patı denir.
Pat payı her iki tarafta farklı ölçülerde verildiği gibi kapandığı zaman düğmelerin göründüğü pat şekline gizli pat denir.
Bir giysinin iki parçası, tek sıra üzerinde dizilmiş olan kapama malzemeleri ile kapatılmışsa buna tek sıra düğmeli kapama denir.
Model özelliğine göre kapama payı normalden daha geniş olan ve genellikle çift sıra düğmeli kapama tekniğine kruvaze denir.
Model özelliğine göre giysilerin rahatça giyilip çıkarılmasını sağlamak ve giysileri süslemek amacıyla ön ortasına uygulanan paylara pat denir.
Kapama payı ile ilgili kavramlar; kapama payı, kapama tekniği, kıvırma payı, kruvaze ve pattır.