“...O (Muhammed), Allah ’ın Resulü ve nebilerin sonuncusudur. Allah, her şeyi hakkıyla bilendir.” (Ahzab suresi, 40. ayet)
Bu ayetten aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşılamaz?
İlk vahiyden sonra bir süre Hz. Peygambere vahiy gelmemiştir. Hz. Peygamber bu duruma çok üzülmüş ve Rabb ’inin kendisini terk ettiği endişesine kapılmıştır. Hz. Peygamberin sabrının ve vahye olan iştiyakının iyice kuvvetlendiği bu dönem Müddessir suresinin ilk ayetlerinin inmesiyle sona ermiştir.
Bu döneme ne ad verilir?
“Senden önce gönderdiğimiz her peygambere: ‘Benden başka ilah yoktur, bana kulluk edin.” diye vahyetmişizdir.” (Enbiya suresi, 25. ayet)
Bu ayetten aşağıdaki sonuçlardan hangisi çıkarılamaz?
Ayet: “De ki: “Dua ve yakarışlarım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm, alemlerin Rabb ’i olan Allah içindir! Onun ortağı yoktur! İşte, bana emredilen budur....”
Yukarıdaki ayette hangi özellik vurgulanır?
Hz Peygamberin amcası ve yengesi ile yaşadığı üzücü olaylar hangi surede geçer?
“... Peygamber size ne verdiyse alın, size neyi yasakladıysa ondan da sakının...” (Haşr suresi, 7. ayet.)
ayeti aşağıdakilerden hangisini emretmektedir?
Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimizin en büyük mu'cizesidir?
Aşağıdaki ifadelerden hangisi Peygamber efendimiz (sav)in Kur ’an-ı Kerim de anlatılan özelliklerinden değildir?
Kur ’an-ı Kerim ’de peygamberler için hangi kavramlar kullanılmıştır?